Bofelleskap

Vi har ett bofelleskap med opptil 5 plasser godkjent for: §§ 3-2, 4-1, 4-2, 5-1 bokstav a til d.

Vi har også fire bofelleskap med henholdsvis opptil 2 og 3 plasser godkjent for: §§ 3-2, 4-1, 4-2, 5-1 bokstav a til d, 6-2, 4-4, 6-2 femte ledd, 6-2 sjette ledd og 6-1

For alle bofelleskapene vil allerede plasserte tiltak definere hvilke §§ som bofelleskapet har mulighet til å gi et tilbud.

Bofelleskapene har beliggenhet i henholdvis Porsgrunn, Våle og Sandefjord. Bofelleskapene driftes av erfarne miljøterapeuter og benytter en medleverturnus (3-7-4-7) for å best mulig kunne gi en kontinuitet og forutsigbarhet for ungdommen som til enhver tid bor der

Curas målgruppe vil primært være barn/ungdom fra 13-18 som har ulikt behov for omsorg. Utfordringene til barnet/ungdommen kan være komplekst. Institusjonsplanen som følger legger derfor til grunn generelle mål og verdisyn for virksomheten. I arbeidet med barnet/ungdommen og dets familie og nettverk vil målsettinger og tiltak bli individuelt tilpasset og ytterligere konkretisert.

Det gjøres en vurdering av hva som til enhver tid er gunstig alderssammensetning av gruppen barn/ungdom kombinert med deres utfordringer. Boligen er primært åpent for både gutter og jenter. Det vil allikevel også her være vurdering av barnegruppen som helhet, og de enkelte barn som til enhver tid bor på bofelleskapet, som vil være avgjørende for kjønnssammensetningen hvorvidt den bør være homogen eller ikke. Barnets beste, og dets trygghet, vil til enhver tid være et grunnleggende prinsipp i de vurderingene som blir anbefalt, ellers ligger Lov om barnevernstjenester §5-4 til grunn.

Cura sin primære oppgave vil ihht. Lov om barnevernstjenester § 1-1 være å gi barna som bor der en reel følelse av trygghet og omsorg fra stabile voksne. 

Det vil videre være ønskelig at den omsorg, hjelp og støtte barnet får i hverdagen vil føre til positive varig utvikling for det enkelte barn. 

Det er et mål om at barna skal føle den tryggheten det har behov for, slik at dette danner et grunnlag for opplæring, forståelse for, og en start på en varig fungering i samfunnet. 

Cura har som mål å møte det enkelte barnets følelser og utviklingsnivå, for med dette å bedre kunne legge til rette for å bearbeide og støtte disse. Cura ser det også som avgjørende at barnet føler mestring, og vil fremme dette ved kartlegging og støtte. 

Det er også et mål at barnet/ungdommen blir gitt forutsetninger og kunnskap som setter det i stand til å håndtere fremtidig selvstendig etablering ( i hybel eller liknende) eller tilbakeføring til hjemmet.

Cura er også forpliktet til å følge opp barnets behov i forhold til eksempelvis PPT, helsetjenester, barnevern, skole, fritidsaktiviteter, kost med mer. 

Cura er bevisst det forholdet hvor den enkelte barnevernstjeneste har definerte målsettinger for det individuelle barnet. Det er grunnleggende for måloppnåelse at ansatte i institusjonen/bofelleskapet er bevisst og sensitiv ovenfor det barnet/ungdommen som til enhver tid er plassert, under hvilken plasseringshjemmel og oppfølging av definert målsetting fra barnevernstjenesten. Det er også avgjørende at involverte parter er godt informert om den informasjon som er relevant under oppholdet.

Det blir lagt stor vekt på trygge relasjoner som et fundament for utvikling, samt å skape rammer og betingelser hvor målet er at barnet/ungdommen arbeider med egen endring og utvikling.